Yaşanan hadise, Yenişehir Mahallesi Direkçibaşı Sokak'ta bulunan bir binada akşam üstü saat 17.00 sularında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, mahallede bulunan vatandaşlarında son zamanlarda  sürekli olarak tartıştıklarını duydukları Şerife Buğdaycı ile kocası Mehmet Buğdaycı aralarında, akşam saatleri sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebeple tartışma başladı. Evli çiftin yaşadığı daireden duyulan silah seslerine şahit olan komşuların ihbarı üzerine olay mahallinde sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen polisler, içeriye giremeyince itfaiye ekiplerine haber verildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmalrı üzerine içeriye giren ekipler, Şerife Buğdaycı ile Mehmet Buğdaycı'yı kafalarından silahla vurulmuş halde bulundu. Polis ekipleri, Mehmet Buğdaycı'nın tartışma esnasında eşini silahla öldürdükten sonra, aynı tabancayla intihar ettiği belirlendi.

KIZLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Niğde'de Minibüs ile Hafif Ticari Aracın Çarpışması Sonucu 1 Ölü 2 Yaralı Niğde'de Minibüs ile Hafif Ticari Aracın Çarpışması Sonucu 1 Ölü 2 Yaralı

Çocuklarına durumun bildirilmesi üzerine anne-babalarının evine gelen Buğdaycı çiftinin 3 kızı, babalarının, annelerini öldürdüğünü ve ardından intihar ettiğini duyunca sinir krizi geçirdiler. Kendilerini yerelere atarak feryat eden kızları, komşuları ve arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Polisin olay mahallinde yaptığı inceleme sonrasında Şerife ve Mehmet Buğdaycı çiftinin cenazeleri, Adli Tıp Kurumu Morguna sevk edildi.

BİRKAÇ KEZ SIĞINMA EVİNE YERLEŞİP TEKRAR EVE DÖNMÜŞ

Yaklaşık 8 sene önce bipolar bozukluğu tespit edilen Mehmet Buğdaycı'nın, daha önceki yaşanılan tartışmalarda ara ara eşine şiddet uyguladığı ve birkaç defa da kadın sığınma evine gidip yerleşen Şerife Buğdaycı'nın  kısa bir zaman sonra tekrardan eve döndüğü öne sürülüyor. Şerife Buğdaycı'nın bir hafta sonra büyük kızının yanına yerleşme planı yapıldığı öğrenildi.

Hastalığı sebebiyle geçtiğimiz zamanlarda hastaneye yatıp tedavi gördüğü bildirilen Mehmet Buğdaycı'nın, önceki dönemlerde de kendini iple asmaya çalışıp intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi. Mahalle sakinlerinden Ahmet Şahin, çiftin ne sebeple tartıştığını bilmediğinin altını çizerek "Bizim komşumuzdu, çok sevdiğimiz bir ablamızdı. Küçükte bir köpeği vardı, ara ara gelirdi köpeğini buralarda gezdirirdi. Hayvan sevgisi olmayan birinde insan sevgisi de olmaz, kendisi hayvan sever bir insandı. Gelirdi parkta sürekli kedileri beslerdi, kendi köpeğini gezdirirdi'' dedi. (milliyet)

Editör: Haber Merkezi