Biden'dan Şi Cinping'e "Bu Genç Adamı Tanıyor musun?" Espirisi!

 ABD Başkanı Joe Biden, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e 38 yıl önceki ziyaretlerinden bir fotoğraf göstererek espri yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in 38 yıl önceki ABD ziyaretine dair esprili bir diyalog yaşadı. Biden, cep telefonundan gösterdiği bir fotoğrafı paylaşarak Şi Cinping'e "Bu genç adamı tanıyor musun?" diye espri yaptı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, ziyaretin detaylarını paylaştı. Şi Cinping, gülerek "Bu 38 yıl önceydi" cevabını verdi.

Ayrıca, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in ABD ziyareti sırasında 1985 yılında gördüğü ABD'lilerle bir araya gelerek geçmişe dair hatıraları paylaştığı bir yemekte bulunduğu belirtildi. Şi Cinping, 38 yıl önceki ziyaretinde kaldığı yerlerin adreslerini hatırlayarak, "Iowa'daki Dvorchaks'ta kaldım. Bu benim Amerikalılarla ilk yüz yüze temasımdı. Onlarla geçirdiğim günler unutulmaz. Bana göre, onlar Amerika'yı temsil ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'ya ABD Yardımı Gecikirse Toprak Kaybı Riski Var Ukrayna'ya ABD Yardımı Gecikirse Toprak Kaybı Riski Var

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Biden, Şi Cinping'i hala bir diktatör olarak gördüğünü belirterek, "O, tamamen bizimkinden farklı bir yönetime dayanan, komünist ülkeyi yöneten adam olması anlamında diktatör." şeklinde konuştu. Biden, Şi ile yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini belirtti.

ABD ve Çin arasında dün, 2022'de dönemin Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaretinin ardından kesilen askeri diyaloğun yeniden kurulması konusunda anlaşma sağlanmıştı.(Dünya)

Editör: Haber Merkezi