Geçtiğimiz hafta perşembe günü Merkez Bankası'nın faiz oranını için yaptığı güncellemenin sonrasında gözler Dolar/TL kuruna çevrildi. Yaklaşık 3 gündür 28 TL civarında işlem gören dolar önceki akşam yaşanan bir hata sebebiyle Google arama motorunda Dolar bir anda 4 TL birden düşerek 24 TL civarında göründü. 

Bankalararası para transferlerinde FAST limiti 50 bin TL'ye çıktı Bankalararası para transferlerinde FAST limiti 50 bin TL'ye çıktı

Grafik eşliğinde da aynı şekilde 24,05'e düştüğü gösterilse de akşam saatlerinde piyasa işlemlere kapalı, yani yeni bir fiyatlama olması mümkün değil. Sistemden kaynaklı bir hata olduğu anlaşılsada, kripto para ile uğraşanlarda kısa süreli bir korkuya sebep oldu. 

Sabah saatleri sırasında tekrar Dolar kuru kontrol edildiğinde hatanın düzeltildiği fark edildi. Haftanın ilk gününün sabahında dolar 28,26 TL civarındayken, Euro/TL ise 29,92 TL’den işlem görüyor. 

Meydana gelen hata ile ilgili resmi bir açıklama henüz paylaşılmadı.

KRİPTO YATIRIMCILARI SATIŞA GEÇTİ

Google sistemsel bir sorun sebebiyle doları 24 TL civarı göstermesinden sonra birçok kripto para yatırımcıları Tether/TL tarafında satışı yapıldı. Bu sebeple %4'lük bir düşüş meydana geldi. (ntv)

Editör: Haber Merkezi