Brezilya'nın Rio Grande do Sul Eyaletinde Şiddetli Yağışlar Sel Felaketine Yol Açtı: 8 Ölü, 21 Kişi Kayıp Brezilya'nın Rio Grande do Sul Eyaletinde Şiddetli Yağışlar Sel Felaketine Yol Açtı: 8 Ölü, 21 Kişi Kayıp

BM, Gazze'ye akaryakıt girişi konusunda uyardı: Çok sayıda cana mal olacak


BM üyesi UNRWA, İsrail'i "insani duraklamanın" ardından Gazze'ye yakıt akışını azaltması konusunda uyardı. UNRWA Direktörü White, durumun Gazze'de çok sayıda cana mal olacağı konusunda uyardı.


Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in "insani kopuş" sonrasında abluka altında Gazze'ye yakıt tedarikini azaltmasının birçok cana mal olabileceği konusunda uyardı.


UNRWA Gazze Direktörü Thomas White, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "insani duraklamanın" sona ermesinden bu yana İsrail'in Gazze'ye giren insani yardım için ayrılan yakıt miktarını yüzde 50 oranında azalttığını söyledi.


BM yetkilisi, bu durumun sonuçlarının Gazze'de çok sayıda cana mal olacağı konusunda uyardı.


GAZZE'DE SON DURUM


Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı "İsrail'in Filistinlilere ve onların kutsal değerlerine, özellikle de Mescid-i Haram'a yönelik devam eden ihlallerine yanıt" iddiasıyla küresel bir saldırı başlattı. Aksa". İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne saldırarak yoğun hava bombardımanları başlattı.


İsrail'de 7 Ekim'de düzenlenen saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1.200 İsraillinin öldürüldüğü, 5.132 kişinin de yaralandığı açıklandı. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de çıkan çatışmalarda 72, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri öldürüldü.


Gazze hükümetine göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 15.523'e yükseldi; bunların 6.150'den fazlası çocuk ve 4.000'den fazlası kadındır.


İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 254 Filistinli hayatını kaybetti.


İsrail ordusu, onbinlerce yaralı ve sivilin sığındığı Gazze'deki onlarca hastanenin kampüslerine veya ana binalarına, onları tahliye etmeye zorlamak için saldırdı. İşgal sırasında bazı hastanelere baskın düzenlendi.


Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı. İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan'ın güneyindeki saldırılarında 22 sivil hayatını kaybederken, sınırda Hizbullah'la yaşanan çatışmalarda 89 Hizbullah üyesi öldürüldü.


ENERJİ DEĞİŞİMİ


İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlük "insani ara" verilmesine ilişkin anlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (08.00 Türk Lirası) yürürlüğe girdi ve ardından 3 gün daha uzatıldı.


İsrail ile Hamas arasında varılan esir değişimi anlaşması kapsamında Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli tutuklu, İsrail hapishanelerinden 240 Filistinli tutuklu serbest bırakıldı.


İsrail ordusu, 1 Aralık'ta "insani duraklamanın" sona ermesinden kısa bir süre sonra Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara yeniden başladı.(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi