Türkiye'nin en çok rehabet gören turizm merkezi olan Bodrum’da bölgeyi besleyen Geyik ve Mumcular barajları kuruyunca kapatılmak zorunda kaldı.

Yaşanılan su krizi sebebiyle yarımada genelinde sıklıkla su kesintileri meydana gelmeye başladı. Çırkan Mahallesi’nde bazı evlerde on gündür su kesintileri yaşanıyor.

Çırkan Mahallesinin Muhtarı Coşkun Ünlü, kendisine ait tankerle su kesintilerinin meydana geldiği evlere su götürmeye başladı.

Yalan Söylemenin Psikolojisi, Toplumsal Etkileri ve Kabul Edilebilirlik Sınırları Yalan Söylemenin Psikolojisi, Toplumsal Etkileri ve Kabul Edilebilirlik Sınırları

Mahalleli, tankerden doldurdukları pet şişe, bidonlar, damacana, evlerindeki depolara su götürdü. Yaşanılan su krizi sebebiyle mağdur olduklarını belirten mahalleli, yetkililerden en kısa sürede su sorununa çözüm bulunmasını beklediklerini söyledi.

10 gündür su akmayan evler olduğunu söyleyen muhtar Coşkun Ünlü, "Bodrum genelinde su problemi var. Biz, 2 yıldan beri sessimizi duyuramıyoruz. Bu barajların kuruyacağı belliydi. Belediye ekipleri, 'Ara ara su veriyoruz diyor' ama yeterli olmuyor. Bu sebeple evlerdeki depolar doldurulamıyor. Bölgedekiler 3-5 saatlik suyla hangi ihtiyacını karşılayacak.

Hangi dönemde yaşıyoruz. Depolar dolmadan bu insanlar nasıl ihtiyacını halledecek. Bu sadece bizi değil turizmi de esnafı da etkiliyor. Sağlıkla ilgili sorunlar da yaşanmaya başladı" dedi.

Dokuz gündür evinde su olmadığını söyleyen Victoria Atiktaş, "Temizlik, yemek yapamıyoruz. Çok zor durumdayız. Yetkilileri arıyoruz ama hepsi boşa, çünkü hiçbir sonuç yok. İyi ki muhtar var, o bize yardımcı oluoyr, bir tanker getirdi. En azından bir iki gün rahat ederiz. Onun dışında gelip, bizimle ilgilenen derdimizi soran olmadı. En azından haftada bir su versinler depomuzu rahatça dolduralım ona da razıyız" diyerek isyan etti.

Editör: Haber Merkezi