İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin bahar aylarında kırsal bölgelerde eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik "Bozdoğan-28" operasyonları hakkında bilgi verdi. Bu operasyonlar kapsamında 8 ilde toplamda 82 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini açıkladı.

Bitlis'te Tüm Etkinliklere 4 Günlük Yasak Bitlis'te Tüm Etkinliklere 4 Günlük Yasak

Operasyonlar sırasında ele geçirilen malzemeler arasında 206 kilogram amonyum nitrat ve C4 patlayıcı madde, 15 adet el yapımı patlayıcı (EYP) ve düzeneği, 859 adet çeşitli çap ve ebatta mühimmat, 9 adet pompalı tüfek, 7 adet el bombası gibi çok sayıda silah ve patlayıcı malzeme bulunmaktadır.

Bakan Yerlikaya, operasyonların 365 gün boyunca, her mevsimde ve gece gündüz demeden devam edeceğini vurgulayarak, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Jandarma Özel Harekat (JÖH), komando ve güvenlik korucularından oluşan 338 tim ve 4 bin 283 jandarma personeli görev aldı. Ayrıca, J-SİHA ve ATAK helikopterleri de operasyonlara destek sağladı.

Operasyonlar neticesinde terör örgütünün lojistik amaçlı kullandığı inler tespit edilerek imha edildi. Operasyonlara katılan jandarma personelini tebrik eden Yerlikaya, milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA