Kamuda Tasarruf Çalışmaları Hızlanıyor: Bakan Şimşek Tarih Verdi Kamuda Tasarruf Çalışmaları Hızlanıyor: Bakan Şimşek Tarih Verdi

İstanbul Menkul Kıymetler BorsaBIST 100 endeksi haftanın son işlem gününü düşüşle kapattı.


BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 207,39 puan düşerken, toplam işlem hacmi 64,3 milyar liraya ulaştı.

Bankacılık endeksi %0,97, holding endeksi ise %2,89 kayıp yaşadı.

Sektörel endekslerde kazanan tek sektör yüzde 0,27 ile gıda ve içecek olurken, en fazla düşüş ise yüzde 4,48 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti.

Bugün açıklanan verilere göre, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon göstergesi olarak kabul ettiği gıda ve enerji mallarını hariç tutan temel kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 3,2 arttı. . aynı dönemde. Endeks, Nisan 2021'den bu yana en yavaş yıllık artışını kaydetti.

Piyasa beklentisi, temel kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin aylık %0,2, yıllık ise %3,3 oranında artacağı yönündeydi. Ekim ayında endeks aylık bazda %0,1, yıllık bazda ise %3,4 arttı.

Analistler, Federal Reserve'ün enflasyon göstergesi olan Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi'ndeki yavaşlamanın enflasyonda düşüş eğilimine işaret ettiğini ve bankanın gelecek yıl faiz indirimine başlayacağı beklentilerini güçlendirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan borsa manipülasyonlarına karşı SPK ve BIST'e çağrı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan borsa manipülasyonlarına karşı SPK ve BIST'e çağrı

Analistler, Noel tatilinin etkisiyle küresel piyasalarda işlem hacimlerinin önümüzdeki hafta düşüş gösterebileceğini belirtirken, veri gündeminde yurt içi reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, dış ticaret dengesi, ekonomik güven endeksi ve yurt dışı işsizlik oranının yer aldığı belirtiliyor. . . Japonya'da ve Amerika Birleşik Devletleri'nde Chicago Ulusal Faaliyet Endeksi. Dallas Federal Reserve imalat faaliyeti endeksi, toptan stoklar, haftalık işsizlik başvuruları, Richmond Federal Reserve sanayi endeksi ve Çin'deki sanayi karlarının öne çıkacağını söyledi.

Analistler, BIST 100 endeksinin teknik olarak 7.500 puanının destek, 7.810 puanının ise direnç olduğunu kaydetti.

Kaynak: haber global