Bugün Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, küresel piyasalardaki belirsizliklerin etkisiyle düşüşle günü tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre yüzde 1,36'lık bir değer kaybıyla 9.548,09 puandan kapandı. Toplam işlem hacmi 101,5 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 4,55, holding endeksi ise yüzde 1,24 oranında değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,04 ile spor, en fazla kaybettiren ise bankacılık oldu.

Analizciler, küresel pay piyasalarında Orta Doğu'daki gerilim ve ABD Merkez Bankası'nın faiz politikasına dair endişelerin artmasıyla negatif bir seyir izlendiğini belirtiyor. Bugün ayrıca Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın Bahar Toplantıları'ndaki gelişmeler ve katılımcıların açıklamaları yakından takip edildi.

Borsada Yükseliş Devam Ederken Üç Uzman Tahminlerini Paylaştı Borsada Yükseliş Devam Ederken Üç Uzman Tahminlerini Paylaştı

Toplantılara Türkiye'yi temsilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldı. Şimşek'e Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da eşlik etti.

Yarın ise yurt içinde ödemeler dengesi, yurt dışında ise Fed'in "Bej Kitap" raporu, Japonya'da dış ticaret dengesi, Avro Bölgesi'nde ve İngiltere'de enflasyonun takip edileceği belirtiliyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.500 ve 9.400 puanın destek, 9.700 ve 9.800 seviyelerinin direnç konumunda olduğu kaydediliyor.

Kaynak: anadolu ajansı