AK Parti içerisindeki hareketlilik, 31 Mart seçimlerinin ardından da devam ediyor. Parti içinde yapılan değişiklikler ve görevden alınacak isimler hakkında kamuoyunda çeşitli spekülasyonlar dolaşıyor. Bu kapsamda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un adı görevden alınacaklar listesinde geçiyor.

Diyarbakır'da CHP'li Belediye Başkan Adayı Evinde Ölü Bulundu Diyarbakır'da CHP'li Belediye Başkan Adayı Evinde Ölü Bulundu

Sakarya'daki siyasi çevrelerden Yavuz'a destek gelirken, gazeteci Mehmet Çek ise bu durumu sert bir dille eleştirdi. Çek'in açıklamalarına göre, AK Parti Sakarya ekibinin Yavuz'a sahip çıkması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonrası yaptığı açıklamalarla çelişiyor ve bir meydan okuma olarak nitelendiriliyor.

Gazeteci Mehmet Çek'in dikkat çeken açıklamaları şu şekilde:

"AK Parti Sakarya ekibinin çıkışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ayar vermeye kalkışmaktan, bir 'ön alma' girişiminden başka bir şey değil. Gerçek anlamda bir meydan okuma, bir kalkışmadır. Erdoğan seçim sonrası yaptığı açıklamada: 'Bu partide hesap sorulamaz kişi olmadığını milletimize göstereceğiz. Suçu millete atmanın ancak acizlerin ve gafillerin yöntemi olabilir. Biz böyle bir yola başvurmayacağız. Şahsım dâhil hiç kimse bu seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamaz.' demişken, bugün AK Parti Sakarya ekibinin birdenbire, il başkanı, İl milletvekilleriyle toplanıp 'Biz başarılıyız, eleştirenler art niyetli' diyerek önce tepki veren AK Parti kamuoyunu azarlamaları ardından 'Bize ve Ali İhsan Yavuz'a hesap soramazsınız' şeklinde açıklamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir meydan okumadan başka bir şey değildir. Organizedir. 'Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler olmuştur'."

Kaynak: medya radar