Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,62 değer kaybederek 8.828,70 puandan tamamladı. Önceki kapanışa göre 54,82 puan azalan endeks, toplam işlem hacmi ise 76,8 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 0,97, holding endeksi ise yüzde 0,95 değer kaybetti.

Kamuda Tasarruf Çalışmaları Hızlanıyor: Bakan Şimşek Tarih Verdi Kamuda Tasarruf Çalışmaları Hızlanıyor: Bakan Şimşek Tarih Verdi

Sektör endeksleri arasında iletişim yüzde 2,43 ile en çok kazanırken, spor endeksi yüzde 2,81 ile en çok gerileyen oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD'de tüketici ve üretici enflasyonlarının beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine öngörülenden daha geç başlayabileceği endişesiyle risk iştahının güç kaybettiğini ifade etti.

Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) artış beklentisinin düştüğü belirtildi. Haftaya TCMB'nin Para Politikası Kurulu'nda (PPK) açıklayacağı faiz kararı ve diğer ekonomik verilerin takip edileceği ifade edildi.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.000 ve 9.100 seviyelerinin direnç, 8.800 ve 8.700 puanının destek konumunda olduğu kaydedildi.

Ekonomistlerin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 45,00'da sabit bırakmasını beklediği belirtildi.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 oldu.

Kaynak: Birgün