İstanbullular borç batağında! İstanbullular borç batağında!

Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, bugünü yükselişle tamamladı. Endeks, günü önceki kapanışa göre yüzde 2,05 artışla 9.129,02 puandan kapattı. Toplam işlem hacmi ise 115 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 5,75, holding endeksi ise yüzde 2,54 değer kazandı. Ancak, ulaştırma sektörü yüzde 3,02 oranında değer kaybetti.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi zamanlamasına ilişkin belirsizliğin devam ettiğini ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın "bekle-gör" yaklaşımının etkilerinin devam ettiğini belirtti. Powell, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye doğru düşeceğine dair güven artana kadar politika faizini düşürmeyi uygun görmediklerini belirtti. Ayrıca, ekonominin gücü ve enflasyonda şu ana kadar kaydedilen ilerlemenin politika kararlarına yön verecek zaman olduğunu ifade etti.

Yarın yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise ABD'de istihdam verileri ve Avro Bölgesi'nde perakende satışlarının takip edileceği belirtiliyor. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.200 puanın direnç, 9.000 ve 8.900 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

Kaynak: anadolu ajansı