Ümraniye'de yapılan seçimde, AKP'nin adayı İsmet Yıldırım 174 bin 555 oy (%42.45) alırken, CHP'nin adayı Aykut Erdoğdu ise 165 bin 54 oy (%40.14) aldı.

AKP, seçim kaybının  faturasını trollere kesiyor: Temizlik yapılacak AKP, seçim kaybının faturasını trollere kesiyor: Temizlik yapılacak

Aradaki oy farkı 9 bin 501 olarak belirlendi. CHP, bu durum üzerine oyların yeniden sayılması talebinde bulundu ancak İlçe Seçim Kurulu, bu isteği reddetti.

Buna karşılık olarak, CHP İstanbul İl Başkanlığı, İl Seçim Kurulu'na kararın kaldırılması için itiraz dilekçesi sundu. Dilekçede, Ümraniye Belediye Başkanlığı seçimindeki oy sandıklarının yeniden sayılması talebinin soyut ve hukuka aykırı gerekçelerle reddedildiği ifade edildi.

Ayrıca, benzer nitelikteki Gaziosmanpaşa İlçe Belediye Başkanlığı seçiminde tüm sandıkların yeniden sayılmasına dair emsal kararın bulunduğu belirtilerek, bu kararın dikkate alınması gerektiği vurgulandı.

Dilekçede ayrıca, sandık sonuç tutanaklarında "hesaba katılmayan zarf" bölümünün doğru doldurulmadığı ve birçok oyun "hesaba katılmayan" olarak yazılarak yok sayıldığına dikkat çekildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 02.04.2024 tarihli itirazının kabul edilmesi gerektiği vurgulanarak, hukuka, adalete ve vicdanlara uygun bir karar verilmesi talep edildi.

Kaynak: BirGün