Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor! Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında tarihindeki en yüksek seviye olan 8.019.44 puana ulaştı. Endeks, önceki kapanışa göre yüzde 1.21 değer kazancıyla 8.013.42 puanda kapandı.

HOLDİNG YÜKSELDİ, MADENCİLİK DÜŞTÜ

Bankacılık endeksi yüzde 1.72 ve holding endeksi yüzde 1.21 değer kazanırken, finansal kiralama sektörü yüzde 3.39 ile en çok kazanan sektör oldu. Madencilik sektörü ise yüzde 1.90 ile en çok kaybeden sektör oldu. Toplam işlem hacmi 61.3 milyar lira olarak gerçekleşti.

RİSK İŞTAHI YÜKSELDİ

Küresel piyasalarda, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırmayacağı beklentileri ve Çin'in zorunlu karşılık oranlarını azaltacağını açıklaması risk iştahını yükseltti. Yatırımcılar, bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verilerini takip ediyorlar.

BÜYÜME TAHMİNLERİ ARTTI

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2.6'dan yüzde 4.2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükselttiğini ifade etti.

Analistler, öğleden sonra yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de tarım dışı istihdam, İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve inşaat harcamalarını takip edecekler. Teknik olarak, BIST 100 endeksinde 8.200 seviyesi direnç, 7.900 ve 7.750 puan destek konumunda bulunuyor. (karar)

Editör: Haber Merkezi