Gazze'de 34 bin 622 kişi hayatını kaybetti! Gazze'de 34 bin 622 kişi hayatını kaybetti!

Bulgar hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Nikolay Denkov başkanlığındaki bir Bulgar heyeti bu sabah Kiev'e gitti.

Başbakana Adalet Bakanı Atanas Slavov, Enerji Bakanı Rumen Radev, Çevre Bakanı Julian Popov, Dışişleri Bakan Yardımcıları Tihomir Stoychev ve Stanimir Georgiev ve Savunma Bakanı Amiral Emil Eftimov eşlik ediyor.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Bulgar hükümeti sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Başbakan, hükümetimizin adaletin yanında durduğunu ve Ukrayna'nın bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmaya devam edeceğini vurgulamak için bu sabah Ukrayna'nın başkentine geldi" dedi.

Bulgar Ulusal Televizyonu (BNT), heyetin Ukraynalı yetkililerle görüşmesinin beklendiğini ancak görüşmelerin konusunun güvenlik nedeniyle kamuoyuna açıklanmadığını bildirdi.

Bu, Denkov'un Haziran 2023'te Bulgar hükümetinin başına geçmesinden bu yana ilk Ukrayna ziyareti. Ağustos 2022'de görevden ayrılan eski Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, aynı yılın Nisan ayında Ukrayna'yı ziyaret etti.

Başlangıçta tereddütlü bir ortak olan Bulgaristan, savaş ilerledikçe Ukrayna'yı giderek daha fazla desteklemeye başladı. Denkov hükümeti kesinlikle Kiev yanlısı bir tutum benimsedi ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in muhalefetine rağmen Ukrayna'ya silah sağlama sözü verdi.

Kaynak: karar