Yerel seçimlere bir hafta kala, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Bursa Büyükşehir ve Nilüfer Belediye Başkan Adaylarının Ata Bulvarı mevkiinde bulunan billboardlardaki afişlerine ve pankartlarına çirkin saldırı düzenlendi.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey ve CHP Nilüfer Belediye Başkan adayı Şadi Özdemir’in seçim afişleri ve billboardlardaki reklam görselleri kırmızı sprey boyalar ile uygunsuz kelimelerle boyandı.

CHP'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: CHP sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor CHP'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: CHP sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor

Olaya tepki gösteren CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve Nilüfer İlçe Belediye Başkan adayı Şadi Özdemir, CHP Nilüfer İlçe Binası’nda basın açıklamasında bulundu.

Seçim Kurulu kararlarına uyulmadığına dikkat çeken CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, yapılan saldırıyı kınayarak, "Her kesim kararını vermiş 31 Mart gününü bekliyor. Tüm bu yapılanlara sandıkta herkes cevabını verecek. Biz Bursalılara güveniyoruz. Nilüfer’de böyle bir saldırı ile karşılaşmak hepimizi üzdü. Biz sakin olmak zorundayız, biz yasayı yönetmeyi biliyoruz, gerekliliğini yerine getiririz" şeklinde konuştu.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, "Seçim sürecindeki barış ortamını sağlamak için başta Kaymakamımız olmak üzere Valimizi de göreve çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, “Bu saldırılar Nilüfer’deki barış ortamını bozmaya yönelik saldırılardır. Biz bu saldırılara alet olmayacağız” dedi.

Yapılan saldırıya tepki gösteren CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir ise, “Nilüferli halkımız çevreyi kirleten bu tarz insanlara gerekli cevabı sandıkta verecektir” şeklinde konuştu

Kaynak: Cumhuriyet