Ankara'da Kadına Yönelik Şiddet Ankara'da Kadına Yönelik Şiddet

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Milli Eğitim Şurası Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik'in Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından çıkan haberlere açıklık getirdi. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği kapsamında hazırlanan Milli Eğitim Şurası Yönergesi'nin geçmişte Mart 2024'te Tebliğler Dergisi'nde yayımlandığı belirtilen açıklamada, bu sayede Milli Eğitim Şurası ile ilgili çalışmaların bu yönerge ile sürdürüleceği, dolayısıyla eski duruma düşen Milli Eğitim Şurası Yönetmeliği'nin yürürlükten kaldırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye'de Milli Eğitim Şurası geleneğinin 1921 yılında Anadolu'nun işgal altında olmayan bölgelerinden heyetlerin katılımıyla başladığı ve yıllar içinde şura toplantılarına dönüştüğü hatırlatılarak, bugüne kadar 20 Milli Eğitim Şurası'nın gerçekleştirildiği vurgulandı.

Bazı basın yayın organlarında yer alan Milli Eğitim Şurası Yönetmeliği'nin kaldırıldığı ve MEB Şurası'nın artık toplanmayacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığı belirtilen açıklamada, Bakanlığın ilgili birimlerince 21. Milli Eğitim Şurası'nın düzenlenmesi için önemli bir aşamaya gelindiği ifade edildi. Dijital vatandaşlık, kültürel mirasın teknolojik aktarımı, eğitimde yapay zeka, öğretmen ve yönetici yetiştirme ve mesleki gelişimde dönüşüm, yeni teknolojiler ve öğrenme ortamlarının dönüşümü, eğitimde yeşil dönüşüm ve teknolojik sürdürülebilirlik, teknoloji kullanımı ve etik, eğitim teknolojilerinde erişilebilirlik ve kapsayıcılık gibi başlıklarda istişareler için teknik ön çalışmaların planlandığı belirtildi.

Milli Eğitim Şurası'nın, Türk milli eğitim sisteminin geliştirilmesine ve niteliğinin yükseltilmesine katkı sağlamak amacıyla eğitim ve öğretimle ilgili konuları tartışmak ve tavsiye kararları almak üzere toplandığı vurgulandı.

Kaynak: Karar