Çadır, karavan, otel... Hangisi? İşte tatil piyasası

Otel fiyatlarındaki yükselişler nedeniyle vatandaşlar artık doğanın içinde uygun fiyatlı tatil arayışlarına girdi. En uygun tatil ise bu sene de çadır oldu. Şile'de kamp tatili ortalama 200 TL'den başlarken, Muğla ve Antalya'daki çadır tatillerinde ise fiyat günlük 500 TL'ye kadar yükselebiliyor.

Otellerin fiyatlarındaki yükselişler, vatandaşları alternatif tatil arayışlarına itti. En uygun çadır tatili görülse de bunun için bir tesis tercih edildiğinde günlük kişi başı 150-200, turistik bir yer ise günlük 400-500 TL fiyat isteniyor. Kampçıların İstanbul'daki uğrak mekanlarından Şile'de kamp tatili ortalama 200 TL'den başlarken, Muğla ve Antalya'daki çadır tatillerinde ise rakam 500 TL'ye kadar yükselebiliyor.

ÇADIR KAMPLARI 450 TL'DEN BAŞLIYOR

En uygun tatil olarak bilinen çadır konaklamasında ise rakamlar şöyle:

Şile'de tesisten çadır kiralama 450 TL, Glamping çadırı 750 TL, orman ve deniz manzaralı bungalov 1000 TL, tiny house evler bin 150 TL, karavanlar ise bin 500 TL'den başlıyor 3 bin liraya kadar çıkıyor. Çadır almak isteyenler için de kaliteli 2 kişilik çadırlar 800 TL, 3 kişilik çadırlar bin 650 TL'den başlıyor.

İstanbul'da 1 Mayıs OHAL'i İstanbul'da 1 Mayıs OHAL'i

ÇADIR MALZEMELERİNİN FİYATLARINDA ARTIŞ YAŞANIYOR

Öyle ki 4 kişilik 2 oda bir çadır 16 bin 500 TL'den satılıyor ve internet stokları da tükenmiş durumda. Çadır almakla da iş bitmiyor. Tek kişilik şişme yatak 490 TL, çift kişilik şişme yatak ise 690 TL'den başlıyor. Kendi kendine şişen kamp matları için fiyatlar ise 3 bin TL'ye varabiliyor.

SADECE SANDALYE ALMAK İSTERSENİZ 400 TL

Çadır tatiline çıkmayayım sandalye alarak yeşillik bir alanda kafamı dinleyeyim istiyorsanız da en uygun sandalye fiyatı 400 TL'den başlıyor, fiyatı en yüksek olan sandalye ise 3 bin 750 TL ve online satış olarak da stokları tükenmiş durumda.

Görüştüğümüz kamp yetkilileri fiyatlarının bayramdan sonra artış gösterebileceğini söylüyor. Bazıları ise beklenen asgari ücret artışından sonra fiyatların daha da artabileceği bilgisini paylaşıyor.

Editör: Haber Merkezi