Türkiye'de milyonlarca asgari ücretli ve emeklinin zam beklentileri devam ederken, Temmuz ayında zam alacak olan milletvekillerinin zam oranı açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücrete ara zam yapmayacaklarını açıklamasının ardından, gözler emekli ve memur kesimine yapılacak Temmuz zammına çevrildi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisinin tutması durumunda ilk 6 ayda tüketici enflasyonunun yüzde 23.5 civarında gerçekleşmesi öngörülüyor. Bu durumda, emeklilerin aylıklarına enflasyon farkı oranında yüzde 23.5 ila yüzde 25 arasında zam yapılması bekleniyor.

Fed Faiz Kararı Sonrası Dolar ve Altın Piyasasında Neler Bekleniyor Fed Faiz Kararı Sonrası Dolar ve Altın Piyasasında Neler Bekleniyor

Memurlar ve memur emeklileri için ise yüzde 10 toplu sözleşme zammı ile yüzde 7.39 oranında enflasyon farkı öngörülüyor. Toplamda ise bu zam oranı yüzde 18.13 olarak hesaplanıyor.

Milletvekilleri ve milletvekili emeklileri de memur zammından yararlanacaklar. Şu anki durumda milletvekilleri 141 bin 883 lira, milletvekili emeklileri ise 96 bin 958 lira maaş alıyorlar.

Emekli olup aynı zamanda milletvekilliği yapanların aylık geliri ise 238 bin 841 lira. 6 aylık enflasyonun belirlenmesiyle Temmuz zammı döneminde milletvekillerine yapılacak zamın 43 bin 302 lira olması bekleniyor.

Kaynak: haber3