Meclis'te Yeni Anayasa Turu: Kurtulmuş, DEM Parti, Saadet ve İYİ Parti'yi Ziyaret Etti Meclis'te Yeni Anayasa Turu: Kurtulmuş, DEM Parti, Saadet ve İYİ Parti'yi Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlerin ardından yapılan değerlendirme toplantıları kapsamında harekete geçti. Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci ve Gökan Zeybek imzasıyla il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına yönelik bir genelge gönderdi.

Genelgeye göre, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde CHP'nin elde ettiği başarının, parti örgütlerinin özverili çalışmalarıyla geldiği vurgulandı. Ancak maalesef, bazı üyelerin parti aleyhine çalıştığı ve başka parti veya adayların lehine faaliyetlerde bulunduğu bilgisi edinilmiş.

Genelgede, CHP Tüzüğü'nün 68/1-e maddesi kapsamında "Parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışmak" fiilinin kesin ihraç cezası gerektirdiği belirtildi. Bu doğrultuda, parti aleyhine çalışan üyelerle ilgili disiplin sürecinin Merkez Yönetim Kurulu tarafından başlatılacağı ifade edildi.

Parti içindeki disiplini sağlamak adına, yerel seçimlerde parti aleyhine çalışan üyelerin isim ve görevleri ile aleyhte yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin 29 Nisan 2024 tarihine kadar Genel Merkez Yazı İşleri'ne bildirilmesi gerektiği vurgulandı. Ancak delillendirilmemiş başvuruların işleme konmayacağı da hatırlatıldı.

Bu adımların, CHP'nin iç birliğini ve disiplinini korumak adına atıldığı belirtilirken, parti üyelerine başarılar dileyerek genelge sonlandırıldı.

Kaynak: medya radar