Çanakkale'de Jandarma, bir ticari aracı durdurduğunda Afganistan vatandaşı 16 kaçak göçmenin bulunduğu bir operasyon gerçekleştirdi. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak göçmenlerin ve insan kaçakçılarının faaliyetlerini engellemek için çalışmalarına devam ediyor.

İçişleri Bakanı: 1 Mayıs'ta Yurt Genelinde 226 Kişi Gözaltına Alındı 28 Güvenlik Görevlisi Yaralandı İçişleri Bakanı: 1 Mayıs'ta Yurt Genelinde 226 Kişi Gözaltına Alındı 28 Güvenlik Görevlisi Yaralandı

Ayvacık ilçesi Gülpınar Köyü'nde gerçekleştirilen operasyonda, 34 FGK plakalı bir araç içinde 16 Afganistan uyruklu kaçak göçmen ele geçirildi. Organizatörler E.G. ve A.Ş. ise gözaltına alındı. Operasyonun ardından araç el konularak emniyetli bir otoparka çekildi. Gözaltına alınan organizatörlerin ifade  jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Yakalanan 16 kaçak göçmen, jandarmadaki gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Ayvacık ilçesinde bulunan Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edilecek. Bu kaçak göçmenlerin yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalıştıkları tespit edildi.(milliyet)

Editör: Haber Merkezi