Seal Açıkhava'da konser verecek Seal Açıkhava'da konser verecek

Anadolu rock müziğinin efsane ismi Cem Karaca'nın hayatını konu alan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filmi vizyona girmeden önce mahkemeye verildi.

Birsen Altuntaş'ın haberine göre, 8 Şubat 2004'te vefat eden efsane sanatçının eşi İlkim Karaca, filmin kendisinden izin alınmadan çekildiğini ve Cem'i yeterince temsil edeceğine inanmadığını belirterek yasal haklarını kullanarak filmi engelledi. 

TEMİNAT BEDELİ ÖDENDİ

Mahkeme, 26 Ocak'ta vizyona giren İsmail Hacıoğlu'nun başrolünde yer aldığı 90 milyon bütçeli filmin engellenmesi için 3,5 milyon lira kefalet ödenmesine karar verdi. Bu süre bu öğleden sonra sona erdi.

İlkim Karaca'nın 3.5 milyon liralık teminatı mahkemenin belirlediği son günde yatırdığı öğrenildi. Yapımcılığını Fikri Harika Productions ve Aytaç Medya'nın yaptığı, iki haftada 180 bin 434 kişi hasılat yapan filmin yayından kaldırılma süreci mahkeme kararıyla sona erdi. Daha önce Neşet Ertaş'ın çocukları da mahkemeden Mustafa Uslu'nun çektiği filmin durdurulmasını istemiş, mahkeme ailenin haklı olduğunu tespit ederek filmin vizyona girmesine engel olmuştu.

(karar)

Editör: DS Haber