Süper Lig'in dokuzuncu haftasında Beşiktaş, 21 Ekim Cumartesi günü Galatasaray’a Ali Sami Yen stadına konuk olacak.

Arda Güler, Real Madrid şampiyonluk maçında ilk 11'de yer aldı Arda Güler, Real Madrid şampiyonluk maçında ilk 11'de yer aldı

Teknik Direktör Şenol Güneş’in istifası sonrasında takımın başına gelen Teknik Sorumlu Burak Yılmaz, bu güçlü mücadelede savunma kadar hücuma da önem gösteriyor.

Teknik adam, gol yollarında Vincent Aboubakar - Cenk Tosun - Milot Rashica üçlüsüne görev vermeyi planlıyor. Kontra ataklarda ve geçiş oyununda Rashica’ya oynatacak olan Burak Yılmaz, rakibe yakın noktadaysa Aboubakar’dan gol bekliyor.

A Milli Takım’da Letonya karşılaşmasında attığı gollerle moral olan ve sakatlığı sonrası tekrar forma giymeye başlayan Cenk Tosun da gerek kanatlardan içeriye doğru kat ederek gerekse de zaman zaman Aboubakar’ın yanında skora katkı sağlamak için cabalayacak.

LİGDE SİFTAH YAPMAK İSTİYOR

Sakatlığı snedeniyle uzun zamandır sahalardan uzak kalan Beşiktaş futbolcu, Süper Lig’de görev aldığı 6 maçta gol atamazken, 2 asist yaptı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi elemeleri ve grup aşamalarında da 4 farklı karşılaşmada top koşturan Cenk’in 1 tane golü bulunuyor. Cenk Tosun, bu seneki ligde ilk gol sevinci veya sevinçlerini Galatasaray karşısında yapmak istediği düşünülüyor.

EN FAZLA GALATASARAY'A KARŞI OYNADI

Cenk Tosun, kariyeri boyunca en çok Galatasaray’a karşı karşıya geldi.

Beşiktaş ve Gaziantepspor ile dokuzar kez olmak üzere toplamda 18 defa sarı-kırmızılılara karşı karşıya gelen milli futbolcu, 6 gol ve 2 asiste adını yazdırdı. Cenk, söz konusu 6 golün 3’ünü ise Beşiktaş’tayken kaydetti. (haber global)

Editör: Haber Merkezi