12. Kalkınma Planının toplantısında  b ütçe ve Plan Komisyonu'nda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dolar kurunu baskılamayı hedefleyerek hayata geçirilen KKM ile ilgili açıklamalar yaptı. KKM için son zamanlarda atılan adımlarla ilgili çıkış sürecinin başladığının altını çizen Yılmaz, "Finansal Piyasalarda istikrarsızlığa yol açmamakla birlikte çıkış süreci devamını sürdürecek, Bankacılık sistemi KKM den çözülen kaynağı Türk lirası cinsi mevduata yönlendiriyor ve devam edecek. Çin hariç gelişmekte olan tüm ülkelerin gelişme hızı Türkiye’nin gerisinde kaldı" ifadeleriyle dile getirdi.

"SERBEST KUR REJİMİ VAR"

Yılmaz kur tahminleri ve hedefleriyle ilgili olarak da kurda herhangi bir tahmen ve hedef olmadığını belirterek, "Serbest kur rejimi var, son zamanlarda önemli hareketlilik oldu önümüzdeki süreçte böyle hareketlilik beklemiyoruz. Siyasi ve teknik olarak beklemiyoruz" ifadelerini ekledi.

TÜİK açıkladı: Yıllık enflasyon yüzde 70'e ulaştı TÜİK açıkladı: Yıllık enflasyon yüzde 70'e ulaştı

Yılmaz, nominal değil reel kur üzerinden değerlendirmelerinin de yaptıklarını belirterek, "Gelişme gösteren ülkelerin para değeri uzun dönemde değer kazanır, kaybetmez" diyerek konuşmasını sonlandırdı. (karar)

Editör: Haber Merkezi