Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonda aylık bazda ivme kaybı yaşandığını belirtti. Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik hedeflerine ulaşması için kurumların gereken adımları attığını ifade etti.

Bursa'da düzenlenen "Bursa İş Dünyası Buluşması"nda konuşan Yılmaz, dünya ekonomisinin tarihsel ortalamaların altında seyrettiğini ve Türkiye'nin bu zorlu süreçte yüzde 4,5 büyüme kaydettiğini vurguladı. Yılmaz, Türkiye'nin trilyon dolarlık ekonomiler ligine girdiğini de dile getirdi.

Enflasyonla mücadelede öncelik verdiklerini belirten Yılmaz, bu çerçevede enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini ve bu doğrultuda adımlar attıklarını söyledi. Yılmaz, enflasyonda aylık ivme kaybının yaşandığını ve yıllık hedeflerine ulaşmak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Fahiş fiyat yasa teklifine yeni düzenleme geldi Fahiş fiyat yasa teklifine yeni düzenleme geldi

Yılmaz ayrıca, Türkiye'nin iç ve dış talebi dengeli bir şekilde yöneterek istihdamı ve özel kesim yatırımlarını artırmayı hedeflediğini belirtti. Ekonomik büyümenin yanı sıra fiyat istikrarının da önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, enflasyonun düşürülmesinin kalıcı refah artışına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Kaynak: Dünya Gazetesi