Esenler'de üzerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının ve parti logosunun bulunduğu sahte broşürler dağıtıldı. CHP 2.Bölge Milletvekili adayı Bülent Ütebay ve partililer sahte broşürleri dağıtanları yakaladı ve polis çağırdı. Ütebay ile broşürleri dağıtanlar arasında sözlü gerilim yaşandı.

Üzerinde Kılıçdaroğlu'na aitmiş gibi yazılmış “LGBTİ Türk aile düzenini neden bozsun ki”, “Başörtüsü bir metrekarelik başörtüsü” ifadelerinin Kılıçdaroğlu'na ait olmadığı söyleyen Ütebay, “CHP'liymiş gibi genel başkanımızın broşürlerini dağıtmanız alçaklıktır” dedi. Broşürleri dağıtan kişilere kim oldukları sorulduğunda  İlk Oy Hareketi'nin ilçe temsilcisi olduklarını söylediler. Ancak broşürleri dağıtanların TÜGVA temsilcisi olduğu ortaya çıktı.

“SON ÇIRPINIŞLARINIZ GİDECEKSİNİZ”

Olaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kaftancıoğlu “Esenler Belediyesi çalışanı ve Esenler TÜGVA temsilcisi Cumhurbaşkanı adayımızın imzasıyla sahte CHP broşürü yapıp dağıtırken suç üstü yakalanıyor.

KPSS Sınav Ücretlerine Rekor Zam Geldi KPSS Sınav Ücretlerine Rekor Zam Geldi

Şu anda emniyetteler İstanbul valiliğini gereğini yapmaya davet ediyorum. Ve ayrıca İl seçim kurulu ve ilçe seçim kurullarından orijinal broşürlerimizin şekli taklit edilerek üretilen sahte broşürlerin kolluk marifetiyle toplatılması kararını da hızlıca bekliyoruz. Ne kadar alçaklık yaparsanız yapın son çırpınışlarınız Gİ-DE-CEK-Sİ-NİZ!” diye tepki gösterdi.

Kaftancıoğlu “Bu broşürlerde suç unsuru yoktur diye bir karar verilirse eğer, yarından itibaren tüm İstanbul'a AKP şablonunda logolarını kullanarak Erdoğan imzasıyla yaptıklarının söylediklerinin(bizde yalan olmaz) dağıtılması suç olmaz bu durumda öyle değil mi?” diye sordu ve şöyle devam etti:

“Bu arada sahte broşür yapan ve dağıtırken yakalanan şahıs daha dün Esenler Emniyet müdürünü ziyarete gitmiş. Şu anda ise Esenler Emniyetinde “savcı talimat vermiyor, suç unsuru olmayabilir, bir şey yapamayız vs.vs.” diyor olmalarının da sebebi anlaşıldı böylece.”

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi