Hatay'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin il başkanı Hakan Tiryaki, seçim sonuçlarının ardından görevinden istifa ettiğini açıkladı. Tiryaki, istifa gerekçesi olarak partisinin yaşadığı mağlubiyeti gösterdi ve yönetici kadrolarının Lütfü Savaş'a karşı çalıştığını iddia etti.

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da Bir Araya Geldi Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da Bir Araya Geldi

Hatay Belediye Başkanı adayı Lütfü Savaş'ın seçimi kaybetmesi halinde istifa edeceğini daha önce açıklayan Tiryaki, bu kararını kamuoyuna dün akşam yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

İstifa açıklamasında, partinin içindeki bazı yöneticilerin Lütfü Savaş'a karşı sahte ve aleyhte çalışmalar yaptığını belirten Tiryaki, bunun partinin mağlubiyetinde etkili olduğunu savundu. Ayrıca, seçim sürecinde yaşanan hukuksuzluk ve şaibeli durumların da seçim sonuçlarını etkilediğini öne sürdü.

Tiryaki, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Hatay geneli siyasi çalışmalara, birçok hukuksuz, şaibeli durum ve hilelere rağmen 1 milyon seçmeni olan kadim kentimizde seçimi sadece 2500 oyla kaybetmiş bulunmakta."

Ayrıca, Hatay'da yaşanan seçim sonuçlarını değerlendiren Tiryaki, partisinin birçok ilçede önemli başarılar elde ettiğini ancak mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Tiryaki, görevinden istifa etse de CHP'nin bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: t24