İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para sayma görüntülerine ilişkin savcılık ifadesinde açıklamalarda bulundu. Keleş ifadesinde, "Meşru bir amaçla, partimize taşınmaz satın alınmasıyla alakalı orada bulundum." dedi.

İfadesinde, 2009 yılından bu yana CHP üyesi olduğunu belirten Keleş, aynı zamanda CHP Beylikdüzü Meclis üyesi olduğunu dile getirdi. Görüntülerin 2019 Aralık ayına ait olduğunu aktaran Keleş, o dönem CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın kullanımına tahsis edilmek üzere bina satın alınması sürecinin başladığını ifade etti.

Keleş, "O tarihlerde CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, şu anda CHP milletvekili, bana İstanbul İl Binası’nın satın alımıyla alakalı tüm Türkiye’de bağış kampanyası düzenlendiğini, partimizin bu amaçla para topladığını söyledi. Kendisine de bazı kişiler tarafından verilen bağış paralarının olduğunu ve bu paraları bana teslim edeceğini söyledi." ifadelerini kullandı.

Keleş'in açıklamalarına göre, görüntülerin çekildiği tarih olan 9 Aralık 2019'da, kendisine çantalar içinde verilen paraları, İstanbul İl Başkanlığı'na iletmek için İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ile irtibata geçtiğini belirtti. Daha sonra paraları İmamoğlu şirketinde çalışan ve CHP'de resmi görevi olmayan Tuncay Yılmaz'ın eşlik etmesiyle teslim ettiğini ifade etti.

Keleş, görüntülerde yer alan paraların Turan Taşkın Özer tarafından kendisine verildiğini belirterek, "Paraların bağış yoluyla mı? Başka bir yerden mi? Geldiğini bilmiyorum. Sadece benden ricacı olduğu için ben paraları alarak Tuncay Yılmaz ile paraları avukatlık ofisine götürdüm." dedi.

Hipodromu'nda feci kaza: Atın üstünden geçtiği apranti hastanelik oldu Hipodromu'nda feci kaza: Atın üstünden geçtiği apranti hastanelik oldu

Soruşturma kapsamında, CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer'in tanık sıfatıyla, görüntülerde yer alan Tuncay Yılmaz'ın ise şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

Kaynak: karar