Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından yaşanan gelişmeler, CHP'nin zaferinin ardından MHP'nin itirazıyla yeniden gündeme geldi. CHP'li aday Deniz Yağan'ın 324 oy farkla kazandığı seçim, MHP'nin "mühürsüz pusulalar" iddiası üzerine yapılan itiraz sonucu İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. Bu kararla birlikte Pınarbaşı'nda yeniden seçim yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Yükselme Sınavı Skandalı: Adaletsizlik İddiaları Gündemi Sarsıyor! Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Yükselme Sınavı Skandalı: Adaletsizlik İddiaları Gündemi Sarsıyor!

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, İlçe Seçim Kurulu'nun kararını doğum günü hediyesi olarak nitelendirerek memnuniyetini ifade etti. Ancak, CHP Kayseri İl Başkanlığı, seçimlerin iptaline sert tepki gösterdi. İl Başkanlığı, İlçe Seçim Kurulu Başkanı'na yönelik fiziksel saldırı ve tehdit iddialarına dikkat çekerek, halkın iradesinin hiçe sayıldığını vurguladı.

CHP'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu tarafından 03.04.2024 tarihinde verilen karar ile Pınarbaşı ilçesinde, halkımızın helal oyları ile kazandığımız seçim iptal edilmiştir. Adliyeye kalabalık bir grupla gelerek ilçe seçim kurulu başkanını darp eden, tehdit eden, hakaretler eden ve partimize iftiralar atan Milliyetçi Hareket Partisi’nin itirazı her ne hikmetse aynı ilçe seçim kurulu başkanının vermiş olduğu karar ile iptal edilmiştir. Pınarbaşı’ndan Kayseri’ye ve tüm Türkiye’ye haykırıyoruz. Hak, hukuk, adalet anlayışımızla Pınarbaşı’nı halkın helal oylarını asla yalnız bırakmayacağız. Verilen karara karşı yasal itiraz süreçlerini takip edeceğiz.

Kaynak: karar