TBMM'de hırsızsınız kavgası: AKP'liler DEM Partililere yumrukla saldırdı TBMM'de hırsızsınız kavgası: AKP'liler DEM Partililere yumrukla saldırdı

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirleme sürecinde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren GDH Ankara Temsilcisi Mahmut Aydın, parti içindeki tartışmaları sonlandırmak için bir "ağabey formülü" üzerinde durulduğunu ve eski CHP Milletvekili Alaattin Yüksel'in adaylığının gündeme geldiğini aktardı.

Aydın'ın paylaştığı bilgilere göre, CHP Parti Meclisi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak öne çıkan isimlerden biri Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu, ancak bu konuda tartışmalar yaşandığı için İzmir dosyası daha sonra görüşülmek üzere rafa kaldırıldı. Bu durum, bazı eski CHP yöneticilerinin sosyal medya üzerinden Tugay'a tepki göstermesine neden oldu.

Ancak daha sonra gelen bilgilere göre, İzmir'deki tartışmaları sonlandırmak için eski CHP Milletvekili Alaattin Yüksel'in adaylığı üzerinde durulduğu belirtildi.

Alaattin Yüksel'in sevilen bir isim olduğu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir dönem milletvekilliği yaptığı ifade edildi. Bu doğrultuda, Alaattin Yüksel'in adaylığı konusunda mutabakata varılacağı yönünde bilgilerin geldiği aktarıldı.

Kaynak: gerçek gündem