Bakan Fidan Suudi Arabistan'da "Filistin" Konulu Toplantıya Katıldı Bakan Fidan Suudi Arabistan'da "Filistin" Konulu Toplantıya Katıldı

Geçtiğimiz yıl SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin asgari ücreti orantılı bir artışla 7 bin 500 liraya çıkarıldı. Emeklilerin temel maaşı ise 5 bin 500 lira olarak kalıyor. Yeni bir yasal düzenleme yapılmadığı takdirde bu bölgedeki yaklaşık 6 milyon emekli, yüzde 37,5'lik enflasyon farkına rağmen 7 bin 500 lira almaya devam edecek.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, paylaştığı video mesajında ​​ocak ayı ortası olmasına rağmen emeklilere yönelik maaş zammına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

'HİÇBİR DEĞİŞİKLİK YAPILMAZSA...'

Karatepe, hükümetin emeklilere yönelik herhangi bir önlem almadığını belirterek, şöyle konuştu: "Düzenlenmezse sadece 2023 yılının son 6 ayında meydana gelen yüzde 37,6'lık artış Bağkur ve SSK emeklilerinin emekli maaşlarına yansıyacak. Ortaya çıkacak maaşların yetersiz kalacağını biliyoruz.

Karatepe, artışın temel emekli maaşına yansıyacağı için 7 bin 500 liranın altında maaş alan emeklilerin emekli maaşlarında önemli bir fark yaratmayacağını açıkladı.

'YASAL DÜZENLEME YAPILMALIDIR'
Emeklilerin emekli maaşlarının yasal olarak düzenlenmesi ve asgari ücrete endekslenmesini öneren Karatepe, yüzde 90'lık bir oranın belirlenebileceğini belirterek, şöyle konuştu: "Hayatın çok pahalı olduğu bu dönemde emeklilerin yaşadığı kırgınlığın bir an önce giderilmesi gerekiyor. "

Kaynak: KARAR