CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaptığı açıklamalarda, partinin bünyesinde yer alan  tüm belediyelere barınma sıkıntısı  olan üniversite öğrencilerine destek verileceği yönünde yazıyla talimat gönderdiğini söyledi.

Ahmet Akın, CHP' belediyelerinin bünyesinde yer alan  uygun bulunan  tesis, lojman ve misafirhane gibi yerlerde önceliği, barınma sıkıntısı yaşamakta olan  üniversite öğrencilerine  kullanılmasına yönelik olan  çalışmalara başlandığını duyurdu.

'KİRA FİYATLARI İNANILMAZ BOYUTLARDA'

Yeni akademik yarıyılda 898 binin üzerinde şahsın ilk kere yükseköğrenim yaşamına başlayacağını belirten Akın, Türkiye genelinde yükseköğretim talebelerine müteveccih yurt kapasitesinin tam üniversite talebelerinin barınma meselesini çözmeye yetmediğini, yüz binlerce gencin üniversite eğitimi almak için barınma meselesiyle karşı karşıya kalacağını kaydoldu.

Akın, özellikle megakentlerde kira maliyetlerinin "inanılmaz" ebatlara eriştiğini, özel yurt maliyetlerinin bir üniversite talebesinin karşılayamayacağı seviyelerde olduğunu belirterek, üniversite talebelerinin bu sene karşılaşacağı barınma meselesinin ciddi bir ebada erişeceğini ifade etti.

'BELEDİYELERİMİZ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YANINDA OLACAK'

Üniversite talebesi gençlerin barınma sualin giderilmesi için CHP'li belediyelerin bulunduğu tam kentlerde çalışma yapılacağını belirten Akın, şunları kaydoldu:

"Kira fiyatlarınınyüksekmiktarda arttığı bir yarıyılda belediyeler, barınma ihtiyacı için üniversite talebelerinin yanında olacak. Belediyelerimizin bünyesinde olan uygun kuruluş, lojman ve misafirhane gibi yerlerin öncelikle barınma meseleyi yaşayan üniversite talebeleri için kullanılmasına yönelik çalışmalara başlandı. Fiziki barınma olanağının yanı gizeme ihtiyaç sahibi üniversite talebelerimize hayırsever yurttaşların burs vermesi ya da nakdi yardım yapması için belediyeler devreye girecek(Karar)

Altın Fiyatlarında Son Durum... (26 Nisan 2024) Altın Fiyatlarında Son Durum... (26 Nisan 2024)
Editör: Haber Merkezi