CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, bir astsubay adayının saçı uzun olduğu gerekçesiyle mülakata alınmadığı iddiasını Meclis gündemine taşıyarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'e "Askeri öğrenci sınavlarının tüm aşamalarında birçok aday bilinçli olarak elenerek başkalarının kazanmasının önü açılmış mıdır" diye sordu.

TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Salıcı, şunları kaydetti:

“Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Meslek Yüksek Okulları 2023 Yılı Askeri Öğrenci Temini kapsamında; Kara Harp Okulu’nda mülakata girmeye hak kazanan birçok astsubay adayının, 28.07.2023 tarihinde mülakat salonuna giderken denizci bir astsubay tarafından yolda durdurulup kendilerine “Kıyafetin, ayakkabın ve uzun saçın mülakata girmen için uygun değil, elendin” denilerek mülakata girmelerinin engellendiği iddia edilmiştir.

Oğuz Kaan Salıcı, Bakan Yaşar Güler’e şu soruları yöneltti:

“-Astsubay Meslek Yüksek Okulu başvuru kılavuzunda adayların mülakata gelirken nasıl giyinecekleri konusunda herhangi bir bilgi yer almakta mıdır?

-Başvuru kılavuzunda mülakata gelirken ne giyilmesi konusunda bir bilgi yer alıyorsa, sınav komisyonunun yetkisinde olan bir konunun bir denizci astsubay tarafından uygulanmasının hukuki gerekçesi nedir?

-Astsubay Meslek Yüksek Okulu başvuru kılavuzunda mülakata gelirken nasıl giyinileceği hususu belirtilmediyse, bu astsubay mülakata giden adayları hangi gerekçeyle sınava sokmamıştır?

-Mülakata girme hakkı elde edip de mülakata alınmayan aday sayısı kaçtır?

-Askeri öğrenci sınavlarının tüm aşamalarında birçok aday bilinçli olarak elenerek başkalarının kazanmasının önü açılmış mıdır?

'Kalkan-21' Operasyonu: 16 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı 'Kalkan-21' Operasyonu: 16 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı

-Söz konusu uygulamayla ilgili 926 sayılı TSK İç Hizmetleri Kanunu kapsamında işlem yapılacak mıdır?”(karar)

Editör: Haber Merkezi