Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İzmir'deki adayı belli oldu. Partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) saat 16.30'da İzmir gündemiyle toplandı. Toplantı 3 saat sürdü. Toplantının ardından Parti Meclisi (PM) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayının Cemil Tugay olması kararlaştırıldı.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı ise şu anda Karşıyaka Belediye Başkanı olan Cemil Tugay oldu.

Devlet Bahçeli'nin "Osman Kavala" Çıkışı! Devlet Bahçeli'nin "Osman Kavala" Çıkışı!


CHP LİDERİ ÖZEL, GENEL MERKEZDE CEMİL TUGAY'LA GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MYK toplantısı öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı olarak adı geçen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile bir araya geldi. Özel ve Tugay da dün buluştu.



"İZMİR'İ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ"

İlk açıklama mevcut başkan Tunç Soyer'in yerine atanan Tugay'dan geldi. Tugay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sevgili İzmirliler, aziz İzmir'imizin daha iyi bir geleceğe sahip olmasını sağlamak niyetindeyiz. Bugün tüm İzmirlilere, İzmir'de yaşayan herkes için yorulmadan çalışacağımızın sözünü vermek istiyorum. 

Sorunlara kalıcı çözümler üretecek, İzmir'i geleceğe taşıyacak ve çok çalışacağız. Gururluyuz, heyecanlıyız ve hazırız. Şimdi hep birlikte İzmir'e doğru!"

CEMİL TUGAY KİMDİR?

Profesör bir baba ile ev hanımı bir annenin oğlu olarak 1967 yılında babasının zorunlu hizmeti sırasında Van'da doğdu. 1980 yılında İzmir İnönü Lisesi lise bölümünden, 1983 yılında lise bölümünden mezun oldu. 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Çorum ve Tire'de 4 yıl pratisyen hekim olarak çalıştı.


1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi alanında ihtisas yaptı ve 2000 yılında İzmir Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nden doktorasını aldı.

1997 yılında ABD, Cleveland Clinic'te bir yıl boyunca araştırma doktoru olarak çalıştı. Uzman olduktan sonra, 2001-2005 yılları arasında ve 2005-2009 yılları arasında Esmir Çağli şehrinin hastanesinde Karşiss Eyalet Hastanesi'nde plastik cerrahi uzman olarak çalıştı.


2009 yılında Karşıyaka'da serbest doktor olarak çalışmaya başladı ve bir süredir Alsancak'ta faaliyet gösteren muayenehanesini belediye başkanı seçildikten sonra kapattı.

Evli ve 2 kız, 1 erkek olmak üzere 3 çocuk babası olan Tugay, üniversite, lise ve ilkokulda okuyor, İngilizce ve Fransızca biliyor.

Kaynak: HABERLER.COM