Van-Bahçesaray kara yolunda aralık ayında meydana gelen yoğun kar ve tipi nedeniyle yaşanan çığ felaketi, bir minibüsün 20 metrelik bir alana sürüklenmesine sebep olmuştu. Minibüs, yaklaşık 5 ay sonra karların erimesiyle birlikte yeniden gün yüzüne çıktı. Bu olayla birlikte 132 gün boyunca kapalı kalan yol da nihayet ulaşıma açıldı.

Olay, 23 Aralık 2023'te Osman Küncü yönetimindeki yolcu minibüsü ve Şahin Sabırlı yönetimindeki hafif ticari aracın 3 bin rakımlı Karabet Geçidi inişinde kar ve tipiye yakalanmasıyla başlamıştı. Çığ riski nedeniyle mahsur kalanlar, ekiplerden yardım talep etmişti. Ancak, ulaşılamayan bölgeye ekipler ulaşamadığı için 10 kişi, araçları terk ederek 9 kilometrelik yolu yürüyerek ilçeye ulaşmıştı. Terk edilen araçlar ise çığ altında kalmıştı.

Bitlis'te Tüm Etkinliklere 4 Günlük Yasak Bitlis'te Tüm Etkinliklere 4 Günlük Yasak

Yolun ulaşıma kapanmasının ardından Karayolları ekipleri, çalışmalara başlamıştı. Ancak, çığ riskleri nedeniyle çalışmalar zaman zaman durdurulmuştu. Ancak, ekiplerin yoğun çabaları sonucunda, 132 gün aradan sonra Van-Bahçesaray yolunda ulaşım yeniden sağlanmış oldu.

Kaynak: BirGün