İsrail'de Halk Sokağa Döküldü! Netanyahu'yu İstifaya Davet Etti İsrail'de Halk Sokağa Döküldü! Netanyahu'yu İstifaya Davet Etti

Çin'in Jiangxi eyaletine bağlı Xinyu kentinde bir sokakta bulunan bir dükkanda çıkan yangında 39 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı. Bazı kişilerin mağazada mahsur kaldığı belirtildi.

Reuters'in haberine göre yangın acil durum merkezi, yangının öğleden sonra Yushui bölgesindeki Tiangongnan Bulvarı'ndaki dükkanın bodrum katında çıktığını bildirdi.

Hükümet açıklamasında yaralıların hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde cadde seviyesindeki mağazalardan kalın siyah dumanın yükseldiği ve çevredeki binaları sardığı görülüyor.

Devlet yayın kuruluşu CCTV News'in haberine göre, yangının çıktığı binanın altında internet kafe, üst katında ise eğitim kurumu bulunuyordu.

Xinhua News'e göre, ülkedeki son ölümcül yangının ardından Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, kazaları önlemek ve insanların güvenliğini sağlamak için her türlü çabanın gösterilmesi çağrısında bulundu.

Geçen yıl Çin'de çok sayıda yangın yaşandı. Geçtiğimiz hafta, Çin'in orta kesimindeki Henan eyaletindeki bir okul yurdunda çıkan yangında 13 öğrenci hayatını kaybetti. Olayla ilgili 7 personel gözaltına alındı.

Editör: DS Haber