İzmir’de cübbeli biri kadınlara 'cehennemde yanacaksınız' diye bağırdı İzmir’de cübbeli biri kadınlara 'cehennemde yanacaksınız' diye bağırdı

Antalya sahillerinde 6 günde 8 cesedin bulunması Türkiye'nin gündemine oturdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de paniğe yol açan olaylar arasında bölgedeki göçmen geçişleri ve tehlikeli deniz yolculuklarına dikkat çekti.

Antalya sahilinde ceset bulunması sıradanlığını sürdürürken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sahillerinde bir ay içinde üç kişinin cesedi ortaya çıktı.

8, 14 ve 22 Ocak'ta KKTC sahillerinde toplam üç kişinin cesedi bulunmuştu. İlk ceset 8 Ocak'ta yerel saatle 13.15 sıralarında Bafra'nın oteller bölgesindeki kayalıklarda bulunurken, çürümeye başlayan cansız bedenin bir kadına ait olduğu iddia edildi.

İkinci ceset ise 14 Ocak'ta Dipkarpaz'da bulundu. KKTC polisinin basın dairesinden yapılan açıklamada, yerel saatle 09.30 sıralarında Dipkarpaz'ın Piknik Burnu mevkiinde kayalıklarda bulunan cesedin bir erkeğe ait olduğu belirtildi.

Üçüncü ceset ise 22 Ocak'ta Şelonez bölgesi olarak bilinen Dipkarpaz'ın güney kıyısında bulundu. Polis cesedin bir kadına ait olduğunu açıkladı. Cesetlerin kimliği henüz belirlenemese de soruşturma sürüyor.

GÖÇMENLERE AİT OLABİLECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Cesetlerin Akdeniz'i geçerek Avrupa Birliği'ne (AB) veya Kıbrıs Rum Cumhuriyeti'ne (GKRY) ulaşan düzensiz göçmenlere ait olduğuna inanılıyor.

Kaynak: karar