Brezilya'daki selde ölenlerin sayısı 84'e çıktı! Brezilya'daki selde ölenlerin sayısı 84'e çıktı!

31 Mart'tan bu yana Çin'in çeşitli bölgelerinde yaşanan kuvvetli rüzgar, sağanak yağış ve doludan yaklaşık 93 bin kişi etkilendi. Jiangxi eyaletinin başkenti Nanchang'da meydana gelen olaylarda çok sayıda ölü ve maddi kayıp yaşandı.

7 ÖLÜ 11 YARALI
Nanchang'da fırtına nedeniyle bir binanın çatısının çökmesi sonucu kentte, nedeni henüz belirlenemese de ikisi 20'nci kattan, biri de 11'inci kattan düşen 3 kişi hayatını kaybetti. tespit edildi. diğer dördü Nanchang'da öldü, 11 kişi yaralandı.

Kazanın şiddeti nedeniyle 800'den fazla kişi evlerinden tahliye edildi. Ayrıca fırtınanın etkisiyle 5.700 hektar tarım arazisi ve 2.751 ev de ağır hasar gördü.

Bölgede yaşanan trajik olaylara değinen yerel halktan bir kişi, uzun süre fırtınanın şiddetine katlanmak zorunda kaldıklarını belirtti. Jiangxi Meteoroloji Servisi, 31 Mart'ta fırtınaların hızının saatte 127,8 kilometreye ulaştığını duyurdu.

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, dünkü fırtınanın neden olduğu en düşük yağış seviyesi anlamına gelen "mavi alarm" uyarısını tekrarladı. Ayrıca hava koşulları nedeniyle 2. Seviye Sarı Alarm verildi.

Kaynak: karar