"Çocuklar arasında hızla yayılan 'kanlı para' oyunuyla ilgili okullar önlem almaya başladı" 

Çocuklar arasında son hızla yayılan 'kanlı para' oyunu, okulların dikkatini çekti ve önlemler almaya başladı. Pazartesi gününden itibaren birçok okul, öğrencilerin ellerini kontrol etme kararı aldı. Ellerinde yaralar bulunan veya oyunu oynayan öğrencilerin aileleri bilgilendirilerek oyunun potansiyel zararları hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca bazı okullar, sosyal medya hesaplarında ve veli bilgilendirme gruplarında uyarılar yaparak ailelere de çocuklarını yakından takip etmelerini tavsiye ettiler.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'dan  1 Mayıs mesajı: Size demokrasi fazla... Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'dan 1 Mayıs mesajı: Size demokrasi fazla...

Birçok veli, bu oyunun ne kadar yaygın olduğunu fark etmediklerini belirtirken, bazı çocukların ellerinde benzer yaralar bulunduğunu gördüklerini ifade ettiler. Veliler, çocuklarına evde oyunun zararlarını anlattılar ve öğretmenlerin de sınıf içerisinde bilgilendirme yapmasının gerektiğini vurguladılar.

Veliler ve öğretmenler, deneyimlerini sosyal medyada paylaşarak farkındalık yaratmaya çalıştılar. Öğretmenler, öğrencilere eve döndüklerinde ellerini kontrol etmeleri ve gereken uyarıları yapmaları gerektiğini söylediler.

Bazı köy okullarında da bu oyunun yayıldığını öğrenen veliler, çocuklarının da etkilendiğini fark ederek önleyici tedbirler almaya başladılar. Okul müdürleri, uyarılara rağmen devam eden öğrencilere disiplin cezası uygulayacaklarını duyurdular.

Okullarda öğrencilerin ellerinin kontrol edilmesi ve oynayanların isimlerinin alınması da bu önlemler kapsamında gerçekleştirildi.

Neden Oynuyorlar?

Ancak, çocukların bu oyunu neden oynadığı da merak konusu. Uzman Psikolog Ayşe Sena Ayhan Nuraltan, mücadeleci oyunların bazılarının tehlikeli olduğunu belirtirken, çocukların bazılarının arkadaş grubuna dahil olmak, kabul görmek ve aidiyet hissi oluşturmak amacıyla oynadıklarını ifade etti. Bu oyunun, bedensel zararlarının yanı sıra psikolojik zararları da bulunduğunu vurguladı.(milliyet)

Editör: Haber Merkezi