Öğretmenlere görev yerlerine dönüş hakkı Öğretmenlere görev yerlerine dönüş hakkı

Kabine toplantısında, İran'ın İsrail'e yönelik adımlarının bölgedeki tansiyonu daha da yükseltmesinin ardından, bu artan gerilimin düşürülmesi amacıyla yürütülen diplomasi trafiği değerlendirilecek. Bölgedeki durumun Türkiye'nin güvenlik tehditleri üzerindeki etkileri masaya yatırılacak.

Ayrıca, Gazze'de acil bir ateşkesin sağlanması ve Filistinlilere insani yardımların kesintisiz olarak ulaştırılması için atılacak adımlar ele alınacak.

Terörle mücadele operasyonları da toplantının önemli gündem maddelerinden biri olacak. Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerinin ortadan kaldırılması için devam eden operasyonlar değerlendirilecek. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ay içinde Irak'ın başkenti Bağdat'a gerçekleştireceği resmi ziyaretin hazırlıkları masada yer alacak.

Toplantıda aynı zamanda Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı kapsamında uygulanan ekonomi programının son durumu ele alınacak. Programın ana hedefi olan enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesi için alınabilecek ek tedbirler üzerinde görüşmeler yapılacak.

Son olarak, on binlerce öğretmen adayının beklediği atama haberleri de görüşülecek. Yılın ilk öğretmen atamasına ilişkin kadro tahsisine ve takvimine dair çalışmaların masaya yatırılması bekleniyor.

Kaynak: HABERLER.COM