Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ile Güçlenen, Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar Programı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki kadınlar için atılan adımları vurguladı. Başörtüsüne özgürlük gibi kadınlar lehine yapılan pozitif ayrımcılığın anayasa kuralı haline getirildiğini belirtti ve kadınların hayat tarzına müdahale edilmediğini vurguladı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Özgür Özel Erdoğan'dan sonra Bahçeli ile görüştü Özgür Özel Erdoğan'dan sonra Bahçeli ile görüştü
  • Her kademede kadınların seçimlere yoğun ilgi gösterdiğini ve kadın politikalarında her zaman en iyinin, en idealin, en hayırlının peşinde koştuklarını ifade etti.

  • Güçlü ailenin önemine vurgu yaparak, aile kurumunun zayıfladığı dönemlerde toplumun da kötüye gittiğini ve güçlü ailenin geleceğin garantisini oluşturduğunu dile getirdi. Güçlü ailenin ilk şartının güçlü kadın olduğunu belirtti.

  • Aile kavramına karşı alerjisi olan bir kesimin bulunduğunu ve bu kesimin modernleşme ve Batılılaşma iddiasıyla aile mefhumuna karşı savaş ilan ettiğini ifade etti. Bu kesimin cinsiyetsizleştirme politikalarına karşı sessiz kaldığını ve kadınları hor gördüğünü belirtti.

  • Son olarak, kadınların önündeki engellerin kaldırılması için atılan adımları ve kadınların korkutulmaya çalışıldığını ancak kadınların bu taktiği reddedeceğine inandığını söyledi. 

Kaynak: Haberler.Com