Yılmaz Erdoğan'ın kaleme aldığı ve başrolünde yer aldığı 'İnci Taneleri' dizisi, dün akşam yayınlanan bölümüyle izleyicilerin dikkatini çekti. Yeni bölümde, kadına yönelik şiddeti konu alan güçlü bir sahne öne çıktı.

Dizide, kocasından dayak yediği için sahneye çıkamayan 'Dilber'i, iş arkadaşları yalnız bırakmadı. Pavyonda çalışan kadınlar, 'Dilber'in maruz kaldığı şiddeti protesto etmek için sahneye çıkmak istemediklerini patronları 'Kamuran'a iletti. Ancak 'Kamuran'ın tepkisiz kalması üzerine bir kadın çalışan sahneye çıkarak, "Arkadaşımız Dilber, vahşice bir şiddete uğradı. Maalesef şu anda hastanede. O yüzden müsaadenizle bugün oynamak istemiyoruz. Oynayın derseniz oynarız ama biz arkadaşımıza yapılanı protesto etmek istiyoruz." şeklinde duygusal bir konuşma yaptı. Pavyondaki erkekler de şiddete sessiz kalmayarak protestoya alkışlarla destek verdi.

Daha sonra 'Kamuran', yaraları ve acılarıyla hastaneden taburcu olan 'Dilber'i arayarak çalışmasını istedi. 'Dilber', yaralarını makyaj ile kapatarak sahneye çıkması izleyenleri duygulandırdı.

Ancak dizideki bu sahne gerçek hayattaki kadına yönelik şiddetin ne kadar büyük bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye'de kadına şiddetin caydırıcı cezaların olmaması sebebiyle önlenemediğine dair yaygın bir kanaat bulunuyor.

Survivor All Star'da Mavi Takım'a Katılacak İsim Belli Oldu Survivor All Star'da Mavi Takım'a Katılacak İsim Belli Oldu

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun 2024 Şubat ayı raporuna göre, bu ay içerisinde 36 kadın öldürüldü.

Öldürülen kadınların 10'u eşleri, 7'si eski eşleri, 7'si birlikte oldukları kişi, 4'ü babaları, 3'ü oğulları, 2'si tanıdık biri ve 1'i ise tanımadığı biri tarafından öldürüldü. 2 olayda ise failin yakınlığı belirlenemedi. Bu çarpıcı istatistikler, kadına şiddetin hala büyük bir sorun olduğunu ve ciddi önlemlerin alınması gerektiğini gösteriyor.

Kaynak: Karar