6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş depremlerinde Antep'in Nizip ilçesinde büyük bir yıkıma neden olan Furkan Apartmanı'nın müteahhitleri için adalet arayışı sürüyor.

Mimar Sinan Mahallesi'nde depremde yıkılan bu apartmanda enkaz altında kalan 51 kişi yaşamını yitirdi. Soruşturma kapsamında tutuklanan Nejdet A., Yılmaz Şahin Y., Faik Y. ve Eyüp Ö. isimli sanıkların yanı sıra, firari olan müteahhitler Hasan Hüseyin S. ve Abdullah Devrim S. hakkında da adli işlemler devam ediyor.

Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada, tutuklu sanıklar SEGBİS yöntemiyle katılırken, hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Cem Garipoğlu'nun Otopsi Raporunu Trafik Polisinin Hazırladığı İddia Edildi Cem Garipoğlu'nun Otopsi Raporunu Trafik Polisinin Hazırladığı İddia Edildi

Duruşmada, müteahhitler Hasan Hüseyin S. ve Abdullah Devrim S.'nin yurt dışına kaçma ihtimali göz önünde bulundurularak Interpol'e başvurulması talebi dile getirildi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, müşteki avukatının talebini kabul ederek firari müteahhitlerin ülkeye iadesi için Interpol kararı çıkarılması için gerekli yazışmaların yapılmasına hükmetti.

Ayrıca, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden gelecek olan bilirkişi raporunun beklenmesine karar verilerek duruşma 26 Nisan 2024 tarihine ertelendi.

Kaynak: BirGün