Münevver Karabulut'u öldüren ve daha sonra cezaevinde yaşamına son veren Cem Garipoğlu'nun otopsi raporunu trafik polisinin hazırladığı iddiası, olaya yeni bir boyut kazandırdı.

Avukat Rezan Epözdemir, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, otopsi raporunu hazırlayan kişinin trafik polisi olduğunu belirtti ve bu durumu hukuki olarak kabul edilemez olarak nitelendirdi.

Kayseri'de Anne ve Oğul Otobüs Kazası Geçirdi Kayseri'de Anne ve Oğul Otobüs Kazası Geçirdi

Epözdemir, açıklamasında, "Tam 15 yıldır Münevver Karabulut cinayetinde mağdur aile vekilliği yapıyoruz. Bu süreçte Adli Tıp Kurumunda, kollukta ve yargıda kamuoyunun da yakından takip ettiği birçok ihmal yaşandı. Türkiye bir haftadır Cem Garipoğlu'nun adli tıptaki fotoğraflarını ve bilirkişi incelemesini konuşuyor. Peki kim yaptı bu incelemeyi? Hepimiz Adli tıp uzmanı veya bir doktor demeliyiz. Fakat adli tıp görüntülerinin dökümünü yapan ve raporu hazırlayan Trafik Polisi. Bu raporun akademik ve bilimsel perspektifi ve saygınlığı tartışılır haldedir. Otopsi görüntülerinin dökümünün bir adli tıp uzmanı yerine trafik polisine yaptırılması hukuken ve fiilen kabul edilemez. Hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız." şeklinde ifadeler kullandı.

Kaynak: BirGün