Meclis'te Yeni Anayasa Turu: Kurtulmuş, DEM Parti, Saadet ve İYİ Parti'yi Ziyaret Etti Meclis'te Yeni Anayasa Turu: Kurtulmuş, DEM Parti, Saadet ve İYİ Parti'yi Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Karabağ'daki gerginlik ardından bir araya geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'ın Nahçıvan şehrine bir günlük ziyarette bulunacak. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile beraber Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın temel atma törenine katılacak. İki lider sonrasında Nahçıvan Askeri Kompleksinin açılışını yapacak.

Erdoğan ile Aliyev, görüşme de gerçekleştirecek. Görüşmede ülkelerin ilişkilerin yanında, Zengezur Koridoru ve Karabağ'da kanun dışı Ermeni güçlere yapılan antiterör harekatı görüşülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısı için gittiği ABD'de, mevkidaşı Aliyev ile telefonda görüşme sağlayarak bilgi almıştı. Erdoğan Genel Kurul'da yaptığı konuşmada da Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü korumak için attığı adımları desteklediklerini dile getirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve diğer yetkililer eşlik ediyor. (karar)

Editör: Haber Merkezi