Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Kürecik'teki radar üssüyle ilgili ortaya atılan iddialara sert bir şekilde yanıt verdi. Erdoğan, Kürecik'teki radar merkezinin Türkiye'nin ve ittifakının güvenliği dışında hiçbir devletle ilişkisi olmadığını belirtti ve bu tür iddiaların Türkiye'nin itibarını zedelemeye yönelik bir istismar girişimi olduğunu vurguladı.

Erdoğan Sudan Lideri El Burhan ile Görüştü Erdoğan Sudan Lideri El Burhan ile Görüştü

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: "Kürecik'teki radar merkezinin ülkemizin ve ittifakımızın güvenliği dışında hiçbir devletle ilişkisi, bağı, irtibatı yoktur ve olamaz. Türkiye böyle bir şeye zaten izin vermez. Bir Müslüman olarak her şeyden önce yalan Allah'ın en çok nefret ettiği şeydir."

Ayrıca, Erdoğan, bu tür iftiraların yabancı basın tarafından ülkemize karşı kullanıldığını ve ülkemizin Filistin'e verdiği desteği gölgelemeye çalıştığını da ifade etti. İddiaların somut bir kanıtı olmadığını belirten Erdoğan, bu tür propagandaların üç kuruşluk siyasi çıkarlar uğruna yapıldığını dile getirdi.

Kaynak: milliyet