9 ÜLKEYE YENİ BÜYÜKELÇİ ATANDI

Gine Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde Güney ve Batı Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Rifat Cem Örnekol, Şili Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde Ahmet İhsan Kızıltan, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde Doğu Asya Genel Müdür Yardımcısı Korhan Kemik, Guatemala Cumhuriyeti Büyükelçiliği önünde Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Beliz Celasin Rende, Bulgaristan Cumhuriyeti Büyükelçiliği önünde ise Uluslararası Hukuk Hukuku Genel Müdür Yardımcısı Naciye Gökçen Kaya Büyükelçilik görevine atandı. Kosta Rika Cumhuriyeti Büyükelçiliği Semih Lütfu Turgut, Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Üyesi Ahmet Ergin ise Sri Lanka Büyükelçiliği görevine atandı. 

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNE ATANAN SEDAT ÖNAL KİMDİR?

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi olarak atanan Büyükelçi Önal, 11 Ağustos 1963'te Kayseri'de doğdu. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Önal, Aralık 1989-Temmuz 1990 tarihleri ​​arasında Dışişleri Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı'nda profesyonel memur adayı olarak göreve başladı. Daha sonra İstihbarat ve Araştırma Dairesi'nde memur adayı olarak görev yapan Önal, daha sonra 1991-1993 yılları arasında Kuveyt'teki Türkiye Büyükelçiliği'nde üçüncü katip olarak çalıştı.

Ekim 1993-Ocak 1997 tarihleri ​​arasında Münster Başkonsolosluğu'nda Konsolos Yardımcısı olarak görev yapan Önal, daha sonra bazı daire başkanlarına bağlı olarak görev yaptı. 1998-2002 yılları arasında New York Başkonsolosluğu'nda Konsolos Yardımcısı ve Konsolos olarak görev yapan Önal, 2002-2005 yılları arasında Tahran Büyükelçiliği'nde Müsteşar olarak görev yaptı. Buradaki görevinin ardından Önal, Genel Müdürlük'te daire başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu.

1 Mayıs'ta gözaltına alınan 52 kişi tutuklamaya sevk edildi 1 Mayıs'ta gözaltına alınan 52 kişi tutuklamaya sevk edildi

Viyana Başkonsolosluğu ve Orta Doğu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş ve Temmuz 2012 ile Kasım 2016 tarihleri ​​arasında Türkiye'nin Amman Büyükelçisi olarak görev yapmıştır. Önal, Kuzey Afrika ve Orta Doğu Genel Müdürlüğü ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinin ardından 2018-2023 yılları arasında Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Önal, Şubat 2023'ten bu yana Türkiye'nin New York'taki Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak görev yapıyor.

BM DAİMİ TEMSİLCİĞİNE AHMET YILDIZ GETİRİLDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Türkiye Cumhuriyeti'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak atandı. Atama kararları 2, 3 ve 4. maddeler uyarınca alındı. 

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCIVEKİLLİĞİNE RIDVAN GÜNDOĞDU YENİDEN SEÇİLDİ

Yargıtay üyesi Rıdvan Gündoğdu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine yeniden seçildi. Buna göre Yargıtay üyesi Gündoğdu, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 154'üncü ve 2797 sayılı Yargıtay Kanunu'nun 30'uncu ve 32'nci maddeleri gereğince Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine seçildi.

DİĞER ATAMA KARARLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda boşalan Malatya İl Müftüsü görevine Ramazan Dolu atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda boşluk olması nedeniyle Osmaniye İl Müdürlüğüne Tolga Nacar, Trabzon İl Müdürlüğüne de Hüseyin Mollaoğlu atandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda boş olan iş teftiş kontenjanlarına 137 iş müfettişi atandı.

Kaynak: HABERLER.COM