37 yaşındaki hasta, 21 Mart'ta ateş ve bilinç kaybı şikayetiyle Tsuen Wan'daki bir hastaneye kaldırıldı. Şubat ayının sonunda Kam Shan Milli Parkı'nı ziyaret ederken vahşi bir maymun tarafından saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

Hastanın beyin-omurilik sıvısının analizinde "Monkey B" virüsü pozitif çıktı ve durumu kritik. Yetkililer, hastanın tedavisinin yoğun bakım ünitesinde sürdüğünü belirtti.

"Monkey B" virüsü, Hong Kong'da yaygın olan makak maymunlarının ısırması ve tırmalamasıyla insanlara bulaşabilen bir hastalık. Hastalık grip benzeri belirtiler gösterirken ölümcül merkezi sinir sistemi enfeksiyonuna neden olabilir. Virüsün insanlar arasında nadir bulaştığına dikkat çekildi.

Hong Kong sağlık yetkilileri, halkı vahşi maymunlarla temas etmekten kaçınmaları konusunda uyarırken, temas edilen bölgenin ısırık veya çizik durumunda hemen yıkanması tavsiye edildi.

Denizli'de Hidrojen Sülfür Gazı Tehlikesi: Jeotermal Kuyu Kapandı Denizli'de Hidrojen Sülfür Gazı Tehlikesi: Jeotermal Kuyu Kapandı

Bu vakayla birlikte "Monkey B" virüsüne dair belgelenmiş ilk vaka 1932'de görülmüştü.

Kaynak: karar