Usta Oyuncu İlyas Salman’ın ‘Cumhurbaşkanına alenen hakaret’ suçuyla 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlamıştı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan İlyas Salman ile avukatları mahkemeye katıldı.

Usta oyuncu İlyas Salman, bir gazetesiye verdiği röportajda kullandığı “Ben Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığına layık görmüyorum. Çünkü ucuz adam” ifadeleri sebebiyleiyle hakim karşısına çıktı.

Duruşmada Cumhurbaşkanı avukatı da yer aldı. Sanık İlyas Salman duruşmada savunma esnasında, müşteki avukatı ise katılma talebinde bulunduğunu belirterek şikayetin devamına ve ceza almadı talebinde bulundu. Sanık avukatı ise reddi hakim talebinde bulundu.

Dilan Polat cezaevinde intihar girişiminde bulundu! Dilan Polat cezaevinde intihar girişiminde bulundu!

REDDİ HAKİM TALEBİ DEĞERLENDİRİLECEK

Ara kararını bildiren mahkeme, sanık avukatına hakimin reddi talebini yazılı olarak bildirmesi için süre verilmesine, talebin dosyaya sunulduktan sonra incelenmek için dosyanın nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

BENİ ŞİKAYET EDENLER KADAR KOMİK OLMADIM

Salman duruşmada, "50 yıldır bu ülkede komiklik yapıyorum. Beni şikayet edenler kadar komik olamadım" diyerek kendini savundu. Duruşma 1 Şubat 2024'e ertelendi. (karar)

Editör: Haber Merkezi