DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması ve DEM Partili Eş Başkan Mehmet Sıddık Akış'ın durumuyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Doğan, kayyum atamalarının demokrasi, hukuk ve adalet açısından ciddi bir darbe olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'da Aliyev ve Şerif ile bir araya geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'da Aliyev ve Şerif ile bir araya geldi!

Doğan, kayyum atamalarının yalnızca bir siyasi darbe olmadığını, aynı zamanda demokrasiye ve hukuka yönelik açık bir saldırı olduğunu vurguladı. Hakkari'deki kayyum atamasına tepki göstermek ve halkın iradesine sahip çıkmak amacıyla DEM Parti'nin 13 Haziran'da Hakkari'de bir miting düzenleyeceğini duyurdu.

Mitinge tüm yurttaşları katılmaya davet eden Doğan, bu mitingin Hakkari'deki kayyum atamalarına karşı yapılan adalet ve iradeye saygı nöbetlerinin bir parçası olarak gerçekleştirileceğini belirtti. DEM Parti'nin, kayyum atamalarına karşı yapılan bu mitingle toplumsal duyarlılığı artırmayı ve halkın sesine ses katmayı amaçladığı ifade edildi.

Kaynak: Birgün