DEM Parti, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle güçlü olduğu illerde önseçim yapma kararı alan parti, 13-14 Ocak tarihlerinde Diyarbakır, Mardin, Van gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 90 seçim bölgesinde başkan adaylarını sandıkla belirleyecek.

Mardin'de Ahmet Türk gibi tanınmış isimlerin de içinde bulunduğu adaylar bu süreçte yarışacak. Diğer illerde ise önseçim yapılmayacak; yerelde işbirliği ve teamül yoklaması gibi seçenekler değerlendirilecek.

DEM Parti, CHP ile işbirliği konusunda da girişimlerde bulunuyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in DEM Parti'ye nezaket ziyaretinin ardından, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, CHP'yi ziyaret edecek ve işbirliği konularını ele alacaklar.

Görüşmede özellikle İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde işbirliği ihtimali değerlendirilecek.

İzmir'de Tunç Soyer'in adaylığı konusunda ise olumlu bir bakış açısı olduğu ifade edilirken, şart koşulmadığı belirtiliyor.

Ankara, Antalya ve Bolu gibi illerde ise DEM Parti, her koşulda destek vermeyeceği adaylar olduğunu vurguluyor. Bu illerde aday profilinin parti politikalarına uymadığı durumlarda destek verilmeyeceği ifade ediliyor.

Devlet Bahçeli'den Çetin Doğan'a: Ben olsam geri içeri  alırdım Devlet Bahçeli'den Çetin Doğan'a: Ben olsam geri içeri alırdım

Ayrıca, Bursa, Adana gibi illerde aday belirleme sürecinin devam ettiği ve bu illere yönelik aday havuzunun oluşturulduğu belirtiliyor. Sol ve sosyalist partilerle kent uzlaşısı zemininin olduğu ve bazı ilçelerde CHP dışındaki partilerle ittifak yapılabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: cumhuriyet